• Burnout Coaching

Burnout coaching

Burnout

Je werkt hard en lang. Je doet heel erg je best en er komt best wel wat uit je handen. Maar het is nooit goed genoeg. Je vind zelf dat het beter moet en je baas vind dat ook. Hij/zij is veeleisend en geeft eigenlijk nooit complimenten. Je vind het allemaal zwaar en terwijl je veel doet krijg je geen voldoening. Je werk wordt chaotischer en je krijgt niks af. Het plezier in het werk neemt af en je hebt geen zin om naar je werk te gaan. Als je thuis bent heb je hoofdpijn en ben je uitgeput. De balans is zoek. Je werkt niet om te leven, je leeft om te werken. En je omgeving gaat daar ook nog eens over klagen. Als je geluk hebt ben je er op tijd bij en zoek je hulp.

Stress, overspannen en burn-out

Lichte stress heeft iedereen en zet aan tot prestaties. Het wordt anders als werkdruk voortzet en je lichaam in de hoogste staat van paraatheid blijft zonder te ontspannen. Als je de signalen en symptomen van stress en overbelasting blijft negeren, raken lichaam en geest uit balans en riskeer je een burn-out: Je lichaam is uitgeput en je energie is verdwenen. Voor herstel van het evenwicht is rust en reflectie nodig om noodzakelijke keuzes te maken. Vaak betekent het dat het roer om moet.

Hoe gaat de coaching in z’n werk?

We gaan samen natuurlijk kijken naar de externe factoren. Maar het allerbelangrijkste is waarom jij in deze situatie terecht bent gekomen. Natuurlijk had je werkomgeving anders moeten zijn. Maar wat is jouw rol? Waarom kon je geen nee zeggen. Waarom ben je doorgegaan terwijl het niet goed voelde. In een aantal sessies kijken we naar wat je motiveert, wat je drijfveren zijn, wat je belemmerende overtuigingen zijn. We gaan kijken naar je kwaliteiten, naar je valkuilen en wat je moet ontwikkelen om niet meer in je valkuilen te stappen. We gaan kijken hoe je communiceert. Afhankelijk? Sturend? Zorgend? Ik ga je leren je daar van bewust te worden en heel bewust volwassen communicatie in te zetten. Wat is jouw manier van ontspannen en van reflectie? Die gaan we opzoeken en ontwikkelen. Ik heb daar verschillende methodes voor.

Wat ik doe met mijn cliënten is de lamp naar binnen schijnen. Wat voel je? Wat belemmert je? Wat zijn je blokkerende overtuigingen.

Wees gerust, je bent gezond, je moet alleen dingen van jezelf leren kennen en situaties  anders gaan aanpakken. Maar je moet er wel wat voor doen.

Je voelt je een stuk beter

Na afloop van de coaching, 6 a 8 sessies, voel je je weer de oude en heb je heel veel geleerd. Je kunt weer gelukkig zijn en je lichamelijke klachten die met de Burnout te maken hebben zijn weg of bijna weg. Je hebt jezelf beter leren kennen, je weet waar je valkuilen zitten, je weet hoe je balans kunt krijgen tussen je draagkracht en je draaglast. Je weet hoe je je werksituatie moet aanpakken of dat je beter een andere werkomgeving kan opzoeken.

“Veranderen is alleen mogelijk door beweging te creëren”

Voor wie?

  • Bedrijven
  • individuele coaching

Inhoudelijke werkwijze

Het is natuurlijk heel belangrijk dat er een “klik” is tussen coach en gecoachte. Daar begint het mee. Als die er niet is wordt er niet gecoacht.

In het eerste gesprek wordt vastgesteld wat de voorliggende vraag of het probleem is. Daarna richt het gesprek zich op het zoeken van de vraag achter de vraag. Bij een cliënt met een burn-out zal bijvoorbeeld de vraag moeten worden beantwoord hoe het komt dat de cliënt in die situatie terecht is gekomen, wat maakt dat de cliënt niet nee kan zeggen, niet op de rem kan trappen, maar door blijft gaan, steeds aan de verwachtingen wil blijven voldoen. Dit kan voor elke cliënt een ander antwoord opleveren.

Vervolgens gaan we werken aan bewustwording van het gedrag. Wanneer en onder welke omstandigheden treedt het niet zo gewenste gedrag op?

Dan gaan we zoeken naar de drijfveren, overtuigingen, normen, patronen etc die bij de cliënt ten grondslag liggen aan dat gedrag. Als we die hebben gevonden dat kunnen we kijken hoe we die kunnen veranderen, anders mee om gaan, ombuigen, in elk geval zo aanpassen dat de oude conditioneringen en patronen gaan slijten.

Test of je Burn-Out bent

Met deze test kun je onderzoeken of er teveel ingrijpende dingen in je leven gebeuren waardoor de mogelijkheid bestaat dat je overbelast bent.

Download de live event test

Stress en Burn-out gerelateerde klachten

Met dit overzicht kun je inventariseren van welke stress en Burn-out gerelateerde klachten je last hebt.

(Hier moet nog een downloadlink naar een overzichtslijst?)

Ervaringen van klanten

Burnout

Dankzij het coachingstraject met Dick ben ik nu – een aantal maanden nadat ik zwaar overspannen thuis kwam te zitten –  mij meer bewust van mijn valkuilen en uitdagingen, maar zeker ook mijn kwaliteiten. Daarnaast heb ik de rust en de handvatten gevonden om een balans te vinden tussen werk en privé.

Nikky

Blokkade

“Dick heeft mij enorm geholpen met het inzicht krijgen in een persoonlijke blokkade  waar ik in mijn werk met regelmaat  tegen aanliep. Zijn eigen ervaringen in management hebben zeer geholpen om te begrijpen waar ik tegenaan liep”.

EvertWerving, Selectie & bemidding professional

Faalangst

Ik heb erg fijn samengewerkt met Dick. Door zijn heldere vraagstelling kwamen we snel tot de kern van mijn coachvraag. Daarna konden we door het hanteren van verschillende methodes , aan het probleem werken. De empathische en tegelijk no-nonsense aanpak van Dick sprak me daarbij bijzonder aan.
KeesAdviseur Financiële Dienstverlening

Stress

Ik kwam met stress klachten bij Dick terecht.
Dick heeft me geholpen inzicht te krijgen in hoe ik lastige momenten (vooral zakelijke)
aan ging. Door dit inzicht ben ik me bewust geworden van m’n valkuilen. Ik herken ze
nu op tijd en trap er nu (bijna) nooit meer in.  Dank je wel Dick!

PieterZelfstandig Ondernemer in de IT

Zakelijk opdrachtgevers:

 

Laagdrempelig kennismaken?

Zet de eerste stap naar herstel

Contactformulier