De coach met ervaring

Dick Zirkzee

Dick Zirkzee is een ervaren Coach. De afgelopen 10 jaar heeft Dick vele cliënten gehad die allemaal veel hebben gehad aan het proces dat ze zijn ingegaan met Dick. Zie hier een aantal referenties. Maar Dick  Zirkzee heeft ook op een andere manier veel ervaring. Als engineer, project manager, people manager, MT lid, directeur en als zelfstandig Interim-manager heeft Dick alles meegemaakt dat zijn cliënten ook meemaken:

  • Hoge eisen
  • grote verantwoordelijkheid
  • gedoe onder collega’s
  • bang zijn om het niet goed te doen
  • overwerkt zijn
  • reorganisaties en
  • vragen over de zinvolheid van wat je aan het doen bent.

Dick heeft diverse keren in zijn carrière het besluit genomen om iets compleet anders te gaan doen. Daar ging steeds een proces aan vooraf van onbehagen en twijfel, zelfonderzoek, naar je gevoel luisteren, maar ook je verstand gebruiken, moed bij elkaar rapen, ideeen creëren en een stap zetten. Ook met dit avontuur kan Dick zijn cliënten helpen

Coachingspraktijk

Dick heeft tijdens zijn loopbaan al veel gecoached en mensen begeleid, ook in de vorm van Coachend leidinggeven. Dick: “Rond 2004 ontstond de behoefte om echt professioneel hiermee aan de slag te gaan. Ik zag vaak wel waar mensen mee worstelden, maar ik miste de instrumenten om dat met hen aan te pakken”. Dick heeft toen de opleiding tot Professional Coach gedaan bij de School voor Coaching, een uitstekende, intensieve opleiding van een jaar.  Daarna is Dick met zijn praktijk begonnen en heeft inmiddels honderden cliënten kunnen helpen. Enkele jaren later heeft Dick een verdere verdieping aan zijn praktijk gegeven door de HBO opleiding tot Psycho Sociaal Therapeut te gaan volgen. De technieken en methoden uit die opleiding heeft Dick hanteerbaar gemaakt voor zijn Coaching praktijk.

Wie is Dick Zirkzee?

Dick Zirkzee heeft een diepe verbondenheid met wat mensen “beweegt”, gekoppeld aan een ruime ervaring in het bedrijfsleven van werkvloer tot op directieniveau. Daardoor kan hij in zijn Coaching menselijke bezieling verbinden met de organisatie en de doelstellingen daarvan.

Dick Zirkzee (1960) is begonnen in techniek en projectmanagement. Hij  ontwikkelde zich bij Philips en Digital Equipment tot people-manager en verander-manager. In 1995 werd hij benoemd tot directeur bij Tieman, een bedrijf dat High Tech oplossingen voor blinden en slechtzienden ontwikkelt en produ-ceert. In deze periode heeft hij zijn aandacht steeds meer verlegd naar cultuurveranderingsprocessen, persoonlijke ontwikkeling en team-ontwikkeling. In 2000 heeft hij de omschakeling gemaakt naar interim-management en coaching als zelfstandig ondernemer. Hij heeft een opleiding tot Professioneel Coach gevolgd bij de School voor Coaching en later een opleiding tot Psycho Sociaal Therapeut

Dick heeft zeer veel actieve management ervaring in operationele, staf en directiefuncties in profit en non-profit organisaties. Hij zet deze ervaring met veel succes in bij  coaching en begeleidingsprocessen. Het plaatsen van de mens in de context van het werk is hierbij een belangrijke kracht. Dick voelt zich thuis op de werkvloer èn in de directiekamers en heeft vanuit zijn ervaring een helder opmerkingsvermogen voor de menselijke factor in bedrijfsprocessen.

Hij combineert analytisch vermogen met warmte en inzicht in wat mensen beweegt.

Ervaringen van klanten

Burnout

Dankzij het coachingstraject met Dick ben ik nu – een aantal maanden nadat ik zwaar overspannen thuis kwam te zitten –  mij meer bewust van mijn valkuilen en uitdagingen, maar zeker ook mijn kwaliteiten. Daarnaast heb ik de rust en de handvatten gevonden om een balans te vinden tussen werk en privé.

Nikky

Blokkade

“Dick heeft mij enorm geholpen met het inzicht krijgen in een persoonlijke blokkade  waar ik in mijn werk met regelmaat  tegen aanliep. Zijn eigen ervaringen in management hebben zeer geholpen om te begrijpen waar ik tegenaan liep”.

EvertWerving, Selectie & bemidding professional

Faalangst

Ik heb erg fijn samengewerkt met Dick. Door zijn heldere vraagstelling kwamen we snel tot de kern van mijn coachvraag. Daarna konden we door het hanteren van verschillende methodes , aan het probleem werken. De empathische en tegelijk no-nonsense aanpak van Dick sprak me daarbij bijzonder aan.
KeesAdviseur Financiële Dienstverlening

Stress

Ik kwam met stress klachten bij Dick terecht.
Dick heeft me geholpen inzicht te krijgen in hoe ik lastige momenten (vooral zakelijke)
aan ging. Door dit inzicht ben ik me bewust geworden van m’n valkuilen. Ik herken ze
nu op tijd en trap er nu (bijna) nooit meer in.  Dank je wel Dick!

PieterZelfstandig Ondernemer in de IT

Zakelijk opdrachtgevers:

 

Laagdrempelig kennismaken?

Zet de eerste stap naar herstel

Contactformulier